Wat voor soorten balkons bestaan er?

balkonhek

Wij als mensen hebben allerlei verschillende manieren om van de buitenlucht te genieten. Of je bent buiten, ergens bij een evenement of je bent een rondje aan het lopen hiervoor. Soms willen we alleen niet naar buiten vanwege tijdgebrek of doordat we daar minder zin in hebben, of we kunnen het niet vanwege ouderdom. Hiervoor bestaan balkons, en balkons hebben allemaal verschillende types. Wat dacht je van een Frans balkon? Het komt zoals de naam al zegt van Frankrijk, het heeft een distinctief stijl waardoor sommige mensen er voor in de markt staan. Zo kopen ze de stijl van balkon, maar er zijn nog veel meer stijlen beschikbaar!

Balkon of een tuin?

Bij al deze keuzes komt het vaak voor dat je niet weet wat je niet wilt hebben. Je kan gaan voor een Frans Balkon zoals gezegd in de vorige alinea, maar wat als je toch iets anders wilt? Misschien is een Balustrade balkon voor jou? Misschien niet, misschien wel. Met al deze moeite voor balkons kan je afvragen: Waarom neem je geen tuin? Waarom bouw je het niet aan of verhuis je naar een huis waar wel een tuin zit? Helaas is dat niet zo simpel, grond is duur, zeker als het niet vast zit aan waar je woont.

Het belang van buitenlucht

Balkons, tuinen, we willen het allemaal voor een reden: Buitenlucht. Genieten van de zon en dat dan kunnen doen wanneer je wilt. Zoals verteld in de eerste alinea kan niet iedereen naar buiten en wilt niet iedereen het. Zeker ouderen die minder goed kunnen lopen. Waarom willen we eigenlijk buitenlucht? Waarom is het zo belangrijk? Niet alleen is zonlicht belangrijk voor vitamine D waardoor onze botten sterker wordt, frisse lucht helpt ons beter denken. Het is bewezen, want wist je dat de koolstofdioxide in je huis hoger is dan buiten? Het zorgt ervoor dat je minder goed kan denken.