Verschillende kosten van een erp investering

erp

Bij een erp investering komen altijd veel verschillende kosten kijken. Zo krijg je natuurlijk te maken met de aanschafwaarde van het systeem, wat je kan betalen in periodes of alles in een keer. Ook moet je kijken naar onderhoudskosten en moet je bepalen of de hogere betrouwbaarheid bij duurdere erp systemen opweegt tegen het risico van onderhoudskosten bij minder dure erp systemen.

Kosten van arbeid bij een erp systeem

Naast de aanschafwaarde komen er meerdere kosten kijken. Zo moet je mensen hebben die de systemen blijven controleren op de werking ervan en of het erp systeem onderhoud nodig heeft. Deze mensen moet je loon betalen, wat de kosten die te maken hebben met het erp systeem doet oplopen. Ook krijg je te maken met uren van de leverancier, waarbij ze het systeem implementeren. Dit weegt uiteindelijk wel op tegen de voordelen die je krijgt wanneer het systeeem is geïmplementeerd.

erp

Overige kosten van een erp systeem

Naast de aanschafprijs en de arbeidskosten komen er nog overige kosten bij kijken. Zo moet je hopen dat je zo weinig mogelijk onderhoud moet verrichten. Hier kan je een onderhoudscontract voor afsluiten. Ook moet je updates betalen wanneer je wil dat je systeem de nieuwste software heeft. Het brengt veel kosten met zich mee, maar dan heb je ook wat, dus ik zou zeggen, bestellen maar!