Usenet uitproberen: wat zijn de voordelen?

Tegenwoordig zijn er al veel streamingdiensten beschikbaar voor het afspelen en downloaden van muziek, films en series. Denk maar aan Spotify of Netflix. Toch biedt het downloaden via Usenet nog steeds een aantal voordelen. Wil jij Usenet uitproberen? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van dit netwerk.

Groot aanbod

Streamingdiensten als Netflix en Spotify doen het goed, maar hier is nog lang niet alles op te vinden. Usenet heeft een groot aanbod en hier vind je vaak nog meer muziek, films en series. Nieuwere films en series vind je vaak ook sneller op Usenet. Het is dus niet zo gek dat veel mensen nog steeds kiezen voor het downloaden via Usenet.

Goede kwaliteit

Je zou wellicht denken dat de kwaliteit van de films, series en muziek bij streamingdiensten beter is dan de kwaliteit van dit soort bestanden op Usenet. Niets is echter minder waar. Streamingdiensten verspreiden vaak kleinere bestanden van lagere kwaliteit, omdat de bandbreedte via internet beperkt is. Via Usenet kun je bestanden van hogere kwaliteit downloaden.