Rieten hoeden – veelzijdig, praktisch en modieus!

Een strohoed is meestal een afgeplatte omrande hoed, die is gemaakt van stro, veren of stroachtige voorwerpen van kunststof of andere planten. Strohoeden werden traditioneel gedragen door indianen in het zuidwesten van Amerika vanwege hun waterafstotende eigenschappen. De rieten hoeden zijn nu echter een mode-item geworden van modieuze vrouwen over de hele wereld. De hoed kan als traditionele bescherming tegen de zon worden gebruikt, maar rieten hoeden hebben ook een unieke stijlvolle flair, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor de modewereld. rieten hoeden worden gebruikt als dagelijkse hoed of als casual kledingstuk.

Panama-hoeden

Een voorbeeld van een stijl van rieten hoeden die een sterke aanhang geniet, zijn Panama-hoeden. Panamahoeden worden gekenmerkt door hun grote kroon in dominostijl en brede, platte kroon. Naast de grote kroon hebben Panama-hoeden grote elastische zijbanden. Dit maakt het voor vrouwen heel gemakkelijk om de exacte pasvorm te vinden. Panamahoeden zijn niet gebonden aan de kruin, dus ze hebben de neiging om met een elegante wind-chop te bewegen wanneer een vrouw haar haar naar achteren trekt. Panamahoeden zijn verkrijgbaar in zowel effen als geruite kleuren, en ze staan ​​goed bij alles, van een rok en top tot jeans en leggings.

Een hoed voor bijna alle gelegenheden

Wanneer u op zoek bent naar de beste rieten hoeden voor uw persoonlijke behoeften, moet u rekening houden met uw garderobe en welke kleuren voor u zullen werken. Marine en kaki zijn bijvoorbeeld geweldige kleuren voor zakelijke kleding; bruin en wit geven je een frisse kijk op het strand; en donkere kleuren, zoals zwart en bruin, zijn altijd geweldig voor een professionele omgeving. Als u echter van een meer ontspannen sfeer houdt, zoals tropische tinten of klassiek rood, zullen rieten hoeden in die kleuren u absoluut prachtig laten lijken. Wat je persoonlijke voorkeur ook is, rieten hoeden kunnen altijd een goede aanvulling zijn op je garderobe.