Glaslatschroeven voor latjes

glaslatschroeven

Als je werkt met dunne glaslatjes, kies dan voor glaslatschroeven. Glaslatschroeven kun je ook goed gebruiken voor andere soorten latjes en bijvoorbeeld voor plinten. Het is bij deze schroeven niet nodig om voor te boren. Daardoor blijven je materialen een stuk mooier met het bevestigen met glaslatschroeven in verhouding tot schroeven waarbij je wel moet voorboren. Glaslatschroeven zijn klein en dun en daardoor perfect voor latjes en andere smallere materialen. Omdat je niet hoeft voor te boren, beschadig je de materialen zo min mogelijk tijdens het bevestigen en vastzetten. 

glaslatschroeven

De punt van de schroeven

Glaslatschroeven hebben een boorpunt. Daarom is het voorboren dus niet nodig. Je boort als het ware terwijl je schroeft. Die boorpunt is van gehard RVS. Dat is een bewuste keuze. Door die punt voorkom je namelijk dat hout gaat splijten. En gespleten hout wil je natuurlijk voorkomen als je werkt met dunne latjes. Daarom zijn glaslatschroeven dus perfect. Het enige wat je nog hoeft te doen is bepalen welke lengte je nodig hebt voor je glaslatschroeven. Wat de diameter betreft kun je kiezen voor 3,2 of 3,5 millimeter. De kop is of een lenskop of een platverzonken kop. 

Langere schroeven

Als je langere schroeven dan 50 millimeter zoekt, zul je naar andere soorten schroeven moeten kijken. Je kunt allerlei soorten schroeven op de site vinden en je bestelt ze allemaal eenvoudig via de webshop. Je bestelling wordt bij je thuis bezorgd, dus je hoeft er niet eens de deur voor uit. En het assortiment is erg groot.