Een kapotte auto weten te verkopen

Je auto verkopen kan in deze tijd vrij makkelijk, je maakt een paar mooie foto’s van je auto en zet ze online voordat je het weet ben je van je auto af voor een goede prijs. Maar een sloopauto verkopen is vaak wel wat lastiger, niet veel mensen willen een auto kopen die kapot is. Je staat voor een moeilijke opgave met je auto naar de sloop of op een andere manier. Om van je auto af te komen maar wat je niet moet doen is je auto laten staan want een kapotte auto heeft ook nog waarde, dit komt door de onderdelen die nog in de auto zitten.

Geld krijgen van een kapotte auto

Met je auto naar de sloop, dat kan nog best veel geld opleveren, de waarde van je auto hangt af van de onderdelen die er nog in zitten, als die nog in een prima staat zijn levert het veel geld op. Je kunt je auto dan het beste verkopen aan een sloperij. Een sloperij zorgt er altijd voor dat je voldoende geld hiervoor krijgt en dat je auto geheel gratis wordt opgehaald zodat je er niet veel moeite voor hoeft te doen. Je sloopauto verkopen is dus helemaal zo gek nog niet.

Recyclen van een kapotte auto

Wanneer je besluit je auto te verkopen aan een sloperij wordt de auto helemaal uit elkaar gehaald. De overgebleven vloeistoffen die nog in de auto zitten worden er met een speciaal apparaat uit de auto gehaald zodat het niet in het milieu terechtkomt, want dat kan schadelijk zijn. Met je auto naar de sloop is voor veel mensen een lastig besluit, de reden is omdat mensen gehecht zijn geraakt aan hun auto. De auto wordt helemaal uit elkaar gehaald zodat er zo min mogelijk verspild wordt, de onderdelen die in de auto zitten en die het nog goed doen worden schoongemaakt en los verkocht of ze worden gelijk in een andere auto gezet, zo hergebruiken ze de onderdelen van een auto.

Ook de banden van een kapotte auto worden eraf gehaald want meestal kunnen de banden nog wel een tijdje mee. Wanneer de banden in een redelijke staat verkeren worden die schoongemaakt en soms wordt het profiel van de band ook nog een beetje aangepast. Wanneer de band niet meer te redden valt, wordt het verkocht aan een bedrijf dat zich bezighoudt met het verwerken van rubber.